POSEBNE IZDAJE

Matjaž Bertoncelj: Eppur si muove: Quo vadis, Magnuslupus?

strip, 1995, 94 strani

14,6 x 21 cm, broširano

ISBN 961-6314-XX-X

Redna cena:

Antropomorfna psevdozgodovinska saga o inkvizitorju volku Magnuslupusu, poklicanem in izvoljenem, da vodi in usmerja šibke ljudi (saj drugih ni). Deset kratkih zgodb o veri, dvomu in različne traparije na pragu nove dobe (začetek novega veka), ko ni nič več tako, kot bi moralo biti in je bilo za časa dedov. Bogaboječnost je načeta, razpašene so vse mogoče pregrehe, kuga, lakota in vojska pa grozijo vsem živim. Apage satanas!

Novica Novaković

poezija, 1996, 52 strani

14 x 21 cm, broširano

ISBN 961-90188-3-4

razprodano

Zbirka pesmi v prozi v »srbohrvaškem« jeziku, ki so nastale ob avtorjevem prebiranju Poejevih zgodbic in se tako precej spogledujejo z mračnimi poejevskimi toni. Napisane so bile v prvi polovici devetdesetih let prejšnjega stoletja. Z zbirko je avtor nadaljeval svoj pesniški preobrat, ki ga je nakazal že s prejšnjo knjigo Zapeljevanje. S pesmimi je skušal pričarati nekaj groze in strahu in bralcu pognati kanček adrenalina po žilah. Koliko mu je to uspelo in koliko je pri tem ohranil poejevskih tonov, lahko presodite sami, če preberete knjigo.

Novica Novaković: Biba, pridi v mojo dlan

ilustrirala: Maja Hribar

otroške pesmi, 2004, 32 strani

12,5 x 20 cm, broširano

ISBN 961-6314-47-5

Redna cena:

Pesnik je skušal pesmicam iz knjige Biba, pridi v mojo dlan vdihniti čim več svojega humorja, hudomušnosti in drugačnih pogledov na nekatere stvari, ki jih sicer ne opazimo ali pa jih vidimo z zaprtimi očmi. Bibo je postavil v današnji svet, v svet hitrega dogajanja, ko se veliko govori o otrokovih pravicah, po drugi strani pa marsikdaj pozabljamo na domišljijski svet, na otroške fantazije in sanje, iz katerih je stkano otroštvo. S pesmicami želi nasmejati najmlajše, jih spodbuditi k opazovanju in spraševanju ter jim pričarati nekaj novega, kar bi jim popestrilo dan ali polepšalo večer pred spanjem.

Ilustratorka Maja Hribar (1972) v svet otroške ilustracije vstopa prvič. Po duši popotnica, večna iskalka drobnih malih sreč, ki se z enakim veseljem potaplja v svet Beethovnovih simfonij in brodi po lužah deževnega poletnega dne. Ustvarjalka, ki sebe najrajši izrazi z oblikovanjem unikatnega modnega nakita.